Keptas rūkytas kiaulės kumpis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keptas rūkytas kiaulės kumpis


INGREDIENTAI:

kiaulės kumpis,
apie 1kg. ruginių miltų,
maltų ir nemaltų gvazdikėlių,
kvapiųjų pipirų,
cinamono.


GAMINIMAS:

Rūkytas kiaulės kumpis nakčiai pamerkiamas į šaltą vandenį. Rytą gerai nuplaunamas ir nusausinamas. Iš ruginių miltų, užplikius juos karštu vandeniu, užmaišoma tešla. Kumpis apibarstomas maltai gvazdikėliais, kvapiaisiais pipirais, cinamonu ir aptepamas tešla piršto storumo sluoksniu. Rankas suvilgius šaltu vandeniu, viršus apglaistomas kaip duonos kepalas. Taip paruoštas kumpis dedamas į kepimo skardą ir karštoje orkaitėje kepamas 4 valandas. Reikia sekti, kad tešla nesutrūkinėtų ir neišbėgtų sultys. Kumpis ataušinamas. Paskui tešla nulupama, kumpis nuvalomas, kraštai aplyginami, oda atlenkiama. Dalis nulupto kumpio kvadratėliais prismaigstoma gvazdikėlių. Kumpis dar pabarstomas šaukšteliu cukraus ir cinamono mišinio ir dedamas trumpam į orkaitę, kad šiek tiek pakaistų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668