T e š l a i:
150 g sviesto,
120 g fermentinio sūrio,
stiklinės miltų,
aliejaus kepti.
Į d a r u i:
300-400 g moliūgo (be žievės ir sėklų),
100-150 g rikotos,
2 kiaušinių,
100 g mėlynųjų pelėsių sūrio,
saujelės čiobrelių ar kitokių žalumynų.
GAMINIMAS:
Sviestą ir sūrį sutarkuokite, supilkite miltus ir minkykite. Šiltos rankos sviestą tirpdo, tad po truputį suminkykite į rutulį. Jei tešla minkšta, galima dar šiek tiek pridėti miltų. Tešla išlipdykite popieriumi išklotą skardą (pvz., duonai kepti) ir įdėkite į šaldytuvą.
Moliūgą (geriau kietesnis) supjaustykite kubeliais ir pakepkite su trupučiu aliejaus, kad apskrustų. Pabarstykite druska. Kiaušinius išplakite su rikota ir trupučiu druskos. Pyrago pagrindą kepkite apie 10-12 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Tada ant jo sumeskite moliūgus (šiek tiek palikite užberti pabaigoje, nes jie nuskęsta kiaušinio ir rikotos plakinyje), supilkite plakinį. Sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite toliau, iki iškeps plakinys. Tada suberkite likusius moliūgus ir mėlynųjų pelėsių sūrį. Dar trumpam pašaukite į orkaitę. Iškeptą užbarstykite čiobreliais ar kitokiais žalumynais.