T e š l a i:
2 kiaušiniai,
stiklinė pieno,
stiklinė vandens,
2 stiklinės miltų,
pagal skonį druskos.
Į d a r u i:
didesnis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
gabalėlis aitriosios paprikos,
šaukštas aliejaus,
250 ml konservuotų pomidorų,
4 šaukštai aštraus meksikietiško padažo,
400 g indelis meksikietiško daržovių mišinio,
200 g jautienos faršo,
saujelė tarkuoto parmezano.
GAMINIMAS:
Kiaušinius su vandeniu ir pienu gerai išplakite elektriniu plakikliu, suberkite miltus, pagal skonį pasūdykite ir iškepkite plonyčius lietinius. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, aitriąją papriką išvalykite, irgi susmulkinkite.
Aliejuje pakepinkite svogūnus, česnakus ir aitriąją papriką, kai jie dailiai apskrus, suberkite šakute maigytą faršą, šiek tiek pakepinkite. Tada sukrėskite pomidorų tyrę, meksikietišką padažą, gerai nuvarvintas daržoves ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10-15 min., kol išgaruos skystis.
Ant kiekvieno lietinio berkite sūrį, tada paskirstykite įdarą, sulankstykite juos trikampėliais, išdėliokite kepimo skardoje ir 10 min. pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tiekite apibarsčiusi saldžiosios paprikos milteliais, su mėgstamu padažu.