1 didelės lydekos arba sterka (1-1,5 kg),
druskos,
citrinos rūgšties.
Į d a r u i:
300 g šviežių arba 150-200 g konservuotų grybų,
2 šaukštų aliejaus arba sviesto,
2 svogūnų,
gabalėlio saliero,
1-2 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
1 šaukšto saliero arba petražolės lapelių,
druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
2-3 šaukštų grietinės,
žuvų sultinio,
1 šaukštelio miltų,
1 citrinos.
GAMINIMAS:
Žuvį nuskuskite, išimkite vidurius, nupjaukite galvą, išpjaukite su trupučiu mėsos stuburą. Įdaras: jam skirtus produktus smulkiai sukapokite arba sutarkuokite, sumaišykite su nuimta nuo kaulų žuvimi, prieskoniais ir patroškinkite aliejuje. Šio įdaro prikimškite žuvį, užsiūkite, dėkite į keptuvę.
Apdėliokite lašinių griežinėliais, apibarstykite tarkuotu sūriu, druska ir 20-30 min. kepkite. Kepamą žuvį retkarčiais palaistykite žuvų sultiniu arba tirpintu sviestu. Iškepusią dėkite į dubenį ir papuoškite citrinos griežinėliais. Padažą pagaminkite iš skysčio, kuriame kepė žuvis. Įberkite į jį miltų ir įdėkite grietinės.