450 g nuskustų morkų,
450 g nuskustų pastarnokų,
1-2 porų,
450 ml vištienos sultinio arba vandens,
druskos,
laiškinių česnakų,
25 g (2 šaukštų) ištirpusio sviesto.
GAMINIMAS:
Morkas, pastarnokus ir porus supjaustykite 7,5 cm ilgio šiaudeliais (nuopjovas palikite sriubai pagardinti). Daržoves patroškinkite garuose virš verdančio sultinio arba pasūdyto vandens 2-3 min., kol ims minkštėti.
Išimkite daržoves iš garų ir atvėsinkite. Iš daržovių šiaudelių sudėliokite ryšuliukus ir suriškite laiškiniais česnakais. Taip daržoves galite paruošti likus dienai iki vaišių. Jas reikia suvynioti į plėvelę ir laikyti šaldytuve. Daržoves 1,5 min. pašildykite mikrobangų krosnelėje.
1-2 min.galite pagarinti virš verdančio skysčio. Daržoves sudėliokite ant pakaitinto indo ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Ryšulėliams galite naudoti salierų stiebus, baltuosius ridikus ar kitas mėgstamas daržoves.