8 porcijoms:
(1 porc. 170 kcal)
8 mėsos pjausnių (po 60 g),
8 juostelių rūkytos kiaulienos šoninės,
50 g rokforo sūrio,
4 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų,
2 šaukštų aliejaus,
1 stiklinės daržovių sultinio,
2 pomidorų,
šaukšto sviesto,
3 šaukštų grietinės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsos pjausnius lengvai išmuškite, pabarstykite druska ir ant kiekvieno gabaliuko dėkite po šoninės juostelę. Sūrį išsukite, 1 šaukštą atidėkite, o likusį užtepkite ant šoninės juostelių. Viską pabarstykite svogūnų laiškais ir gražiai susukusi suriškite svogūno laišku. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite mėsą, supilkite sultinį ir troškinkite 20 min.
Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odelę, supjaustykite ketvirčiais ir apkepkite svieste. Iškepusią mėsą išimkite, o susidariusį skystį virkite 5 min. Po to supilkite grietinę, sudėkite pomidorus, atidėtą sūrį ir gerai pakaitinkite (neužvirinkite), pagardinkite druska ir pipirais. Suktinukus patiekite su padažu.