500 g morkų,
50 g sviesto,
2 šaukštų citrinų sulčių,
pagal skonį druskos,
cukraus,
750 g miltų,
40 g mielių ir
žiupsnelio cukraus mielėms pabarstyti,
380 ml pieno,
1 šaukšto druskos.
GAMINIMAS:
Nuskustas morkas stambiai sutarkuokite ir įkaitintame svieste maišant trumpai patroškinkite. Supilkite citrinų sultis, pagal skonį berkite druskos, cukraus ir atvėsinkite. Iš miltų, mielių, žiupsnelio cukraus, pieno, šaukšto druskos paruoškite tešlą.
Sudėkite morkų masę ir viską gerai išminkykite (jei reikia, dar šiek tiek įpilkite pieno). Suformuokite gniužulą, uždenkite ir kildinkite, kol tešlos tūris gerokai padidės. Tada darsyk perminkykite, suformuokite 1 arba 2 kepalėlius. Dėkite juos arba į formą, arba tiesiog į skardą.
Dar 20 min. pakildinkite ir aptepkite šiek tiek pasaldintu pienu. Kepkite iki 220 laipsnių orkaitėje maždaug 40 minučių. Šviežia ir aptepta žalumynų sviestu tokia duonelė pati skaniausia.