500 g pievagrybių,
2 didelių bulvių,
1 svogūno,
1 česnako skiltelės,
1,5 kubelio daržovių sultinio,
1 šaukšto sviesto,
1/2 šaukštelio kmynų,
po 1/2 šaukštelio rozmarinų ir
raudonėlių,
druskos,
pipirų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite ir apkepinkite keptuvėje su sviestu, įberkite prieskonių, druskos. Kai svogūnai gražiai pagels, sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos grybų sultys.
Puode užvirinkite 2 l vandens, ištirpinkite sultinio kubelius, sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, keptus grybus su svogūnais ir prieskoniais. Sriubą virkite 15 min. Puoškite smulkintomis petražolėmis. Galite pagardinti natūraliu jogurtu ar grietine.