1 kg grybų (3 l),
350 g sviesto,
20 g (3 šaukštelių) druskos.
GAMINIMAS:
Šviežius ką tik surinktus grybus nuvalykite, greit nuplaukite šaltu vandeniu, nuvarvinkite ir supjaustykite juostelėmis ar gabalėliais. Puode įkaitinkite sviestą, dėkite grybus, pasūdykite, uždenkite ir kepkite ant mažos ugnies 45-50 min., tada dangtį nukelkite ir kaitinkite tol, kol išgaruos sultys, o sviestas pasidarys skaidrus.
Karštus grybus dėkite į mažus iškaitintus indelius ir užpilkite tirpintu sviestu, kad apsemtų. Indelius tuoj pat uždarykite ir ataušinkite. Jei grybai bus laikomi netinkamoje patalpoje, indelius pridenkite dangteliais, įstatykite į vandenį ir valandą kaitinkite 100 laipsnių temperatūroje, paskui sandariai uždarykite.
Kadangi šviesoje riebalai skyla, grybus geriausia dėti į tamsius stiklainius ar butelius ir laikykite tamsioje sausoje ir vėsioje patalpoje.