250 g virtų sūdytų rudmėsių,
400 g bulvių,
2 morkų,
1 svogūno,
1/2 saliero šaknies,
sviesto kepti,
1,2 l vištienos sultinio,
2 šaukštų grietinėlės,
1 šaukšto džiovintų raudonėlių,
kvapiųjų maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Grybus porą valandų mirkykite šaltame vandenyje, nukoškite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir išvirkite, nuvarvinkite ir supjaustykite šiaudeliais. Su sviestu pakepinkite susmulkintus svogūnus, tada sudėkite grybus, įmeskite pipirų ir dar šiek tiek pakepinkite.
Į mėsos sultinį dėkite smulkiai pjaustytas bulves, morkas, salierą, išvirkite ir sutrinkite trintuvu. Tada sudėkite paruoštus grybus, pagal skonį pasūdykite ir užvirinkite. Sriubą užbalinkite grietinėle ir apibarstykite smulkintais raudonėliais.