500 g moliūgų,
svogūnas,
600 g maltos kiaulienos ir jautienos,
2 skiltelės česnako,
4 pomidorai,
100-200 ml vištienos sultinio,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
100 g fermentinio sūrio,
cukraus,
30-40 g sviesto,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Moliūgus supjaustykite 5-7 mm storio griežinėliais, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite. Tuomet griežinėlius sudėkite į kepimo formą. Paruoškite pomidorų padažą. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais.
Leiskite užvirti, sumažinkite ugnį ir gaminkite 10-15 minučių, nuolat pamaišydami. Į padažą įberkite truputį cukraus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Svogūną ir česnako skilteles supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, suberkite svogūnus, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite tol, kol suminkštės.
Prieš baigdami kepti suberkite pusę susmulkintų česnakų, išmaišykite ir nukaiskite. Svogūnus išgriebkite iš aliejaus ir sudėkite į dubenėlį. Keptuvę, kurioje kepė svogūnai, gerai įkaitinkite, sudėkite mėsą ir kepkite, kol visiškai išgaruos drėgmė. Kepdami mėsą nuolat pamaigykite šakute ir pamaišykite.
Apkeptą faršą pabarstykite druska, pipirais, įdėkite gabalėlį sviesto ir išmaišykite. Tada sudėkite svogūnus, likusius česnakus, pomidorų padažą ir viską išmaišykite. Įpilkite truputį sultinio arba vandens ir dar kartą išmaišykite. Ant moliūgų griežinėlių sudėkite mėsos padažą, paviršių išlyginkite.
Kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos apibarstykite tarkuotu sūriu.