3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
2 stiklinių apvalių rizoto ryžių,
1 stiklinės sauso ar pusiau sauso baltojo vyno,
3-4 skiltelių česnako,
4-5 stiklinių daržovių ar vištienos sultinio (geriau natūralaus, ne iš kubelių),
400 g jūros gėrybių mišinio,
druskos ir
pipirų,
5 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio (parmezano ar pan.),
šviežių bazilikų ar čiobrelių,
citrinų sulčių (nebūtinai).
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir apkepkite, kol jo gabalėliai taps skaidrūs. Į keptuvę su svogūnais suberkite sausus ryžius ir maišydami kepkite 2-3 minutes (kol ryžiai taip pat pasidarys skaidrūs), supilkite vyną, taip pat porą stiklinių daržovių sultinio ir troškinkite ant nedidelės ugnies.
Troškindami nuolat pilkite sultinio, kol ryžiai suminkštės. Ryžiai visą laiką turi būti apsemti. Pagardinkite druska ir pipirais. Kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį šaukštą aliejaus, suberkite susmulkintus česnakus, kelias minutes apkepkite, sukrėskite jūros gėrybes, paskaninkite druska bei pipirais (galite apšlakstyti sultimis).
Kepkite 2-3 minutes. Paruoštas jūros gėrybes sudėkite į ryžių keptuvę, apibarstykite sūriu ir gerai išmaišykite. Tiekdami papuoškite smulkintais žalumynais.