1 kg įvairių miško grybų,
1 kg šaldytos tešlos,
2-3 svogūnų galvučių,
4-5 šaukštų aliejaus,
1 čiobrelio šakelės,
1 lauro lapelio,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Grybus išvirkite ir susmulkinkite. Kubeliais supjaustykite svogūnus ir apkepkite su aliejumi. Sudėkite grybus, įmeskite čiobrelio šakelę, lauro lapelį, paskaninkite pipirais, druska ir nuolat maišydami kepkite apie 10 minučių. Grybų mišinį sukrėskite į švarius, sausus stiklainius. Stiklainius sudėkite į puodą su vandeniu, pridenkite dangteliais ir apie 15 minučių kaitinkite.
Sterilizuotus stiklainius sandariai užsukite. Toks grybų mišinys yra puikus lietinių, pyragų, bandelių įdaras, gardus jis ir kaip garnyras.