(2 porcijos)
100 g rūkyto kiaulienos kumpio,
1 raudonojo svogūno,
150 g šviežių špinatų lapų,
4 pievagrybių,
1 kiaušinio.
P a d a ž u i:
1 šaukšto vyno acto,
1 šaukšto smulkaus cukraus,
1 šaukšto Dižono garstyčių,
žiupsnelio druskos,
1 šaukšto alyvų aliejaus.
GAMINIMAS:
Viename inde sumaišykite padažui skirtus produktus. Jei špinatų lapai stambūs - suplėšykite ir sumaišykite su padažu. Sudėkite mažais kubeliais pjaustytus svogūnus (jei nemėgstate žalių svogūnų, galite juos pakepti) ir griežinėliais pjaustytus pievagrybius bei įmaišykite į špinatus.
Sudėkite į salotas smulkiai supjaustytą kiaulienos kumpį ir viską papuoškite kietai virto kiaušinio skiltelėmis. Patiekite su prancūziškomis bandelėmis (baguette) arba su kita prie salotų tinkančia duona.