T e š l a i:
3,5 puodelių miltų,
3 kiaušinių,
2 šaukštų grietinės,
puodelio vandens.
Į d a r u i:
450 g bulvių (nuskustų ir supjaustytų skiltelėmis),
2 šaukštų sviesto,
šaukšto alyvuogių aliejaus,
svogūno,
česnako skiltelės,
1/2 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
puodelio tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos,
pipirų,
grietinės,
svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinius, grietinę, palaipsniui supilkite pusę puodelio vandens. Tešlą iškrėskite ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. Neperminkykite, tešla turi būti vientisa ir šiek tiek lipni. Tešlą suvyniokite į plėvelę ir palikite pusvalandžiui.
Pagaminkite įdarą. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą kartu su aliejumi. Sudėkite sukapotą svogūną, išspaustą česnaką, kepinkite apie 2 minutes. Sumažinkite ugnį ir kepinkite svogūnus dar kelias minutes.
Jei reikia, pridėkite dar sviesto. Svogūnus pagardinkite druska, pipirais ir palikite atvėsti. Išvirusias bulves nusunkite, sudėkite atgal į puodą, kartu sudėkite ir atvėsusius svogūnus bei tarkuotą sūrį. Viską kruopščiai sumaišykite. Pagardinkite druska, pipirais, atvėsinkite.
Tešlą padalinkite į nedidelius gabalėlius, padarykite iš jų rutuliukus ir ant miltais pabarstyto paviršiaus išminkykite. Į kiekvieną tešlos blynelį dėkite bulvių įdaro. Blynelius perlenkite ir suspauskite kraštus. Į verdantį pasūdytą vandenį dėkite po 6 virtinius.
Kai išplauks į paviršių, virkite 2-4 minutes., tuomet išgriebkite kiaurasamčiu, kad nusivarvėtų. Skanu patiekti su padažu iš grietinės, sumaišytos su česnakais ar svogūnų laiškais.