2 kg pomidorų,
1 litras vandens,
2 šaukštai 9 proc. acto,
2 šaukštai druskos,
šaukštas cukraus,
česnakų,
krapų,
peletrūnų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Vienodo dydžio pomidorus nuplaukite ir dantų krapštuku pradurkite vaiskočio vietoje, kad nesutrūkinėtų kaitinami. Žalumynus nuplaukite, česnakus nuvalykite. Pomidorus kartu su žalumynais ir česnakais sudėkite į paruoštus stiklainius. Atskirame inde paruoškite karštą užpilą.
Ištirpinkite vandenyje druską bei cukrų ir įkaitinkite iki virimo. Įpilkite acto. Gautu marinatu užpilkite pomidorus. Stiklainius uždenkite dangteliais ir sterilizuolite verdančiame vandenyje (litrinius - 10 minučių, trijų litrų -12-15 minučių), po to užsukite.