Marinuotos šparaginės pupelės receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Marinuotos šparaginės pupelės


INGREDIENTAI:

600 g šparaginių pupelių,
1,8 krienų,
50 g krapų,
petražolių,
žiupsnelis cinamono,
2 gvazdikėliai,
1 l vandens,
5-6 karčių juodųjų pipirų žirneliai.

3 l marinatui:
75 g druskos,
50 g cukraus,
45 g acto.


GAMINIMAS:

Jeigu marinuosite pjaustytas ankštis (2,5-3 cm), jas 2-3 minutes apvirkite, tuomet dėkite į stiklainį kartu su prieskoniais, ir suspauskite. Nepjaustytos ankštys po apvirimo į stiklainius sudedamos vertikaliai eilėmis. Kartu su šparaginėmis pupelėmis ruošiamas ir marinatas.

Į emaliuotą puodą įpilkite reikiamą kiekį vandens, įdėkite druskos ir cukraus. Virkite 10-15 minučių, perkoškite per marlę, įpilkite 80 proc. acto (15 g 1 l vandens). Pripildytus stiklainius užpilkite marinatu, užsukite steriliais dangteliais.

Įdėkite į puodą su 70 laipsnių temperatūros vandeniu. Sterilizuokite: 0,5 l stiklainius esant 100 laipsnių temperatūrai - 5 minutes, 1 l - 8 minutes, 3 l - 15 minjučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668