600 g šparaginių pupelių,
1,8 krienų,
50 g krapų,
petražolių,
žiupsnelis cinamono,
2 gvazdikėliai,
1 l vandens,
5-6 karčių juodųjų pipirų žirneliai.
3 l marinatui:
75 g druskos,
50 g cukraus,
45 g acto.
GAMINIMAS:
Jeigu marinuosite pjaustytas ankštis (2,5-3 cm), jas 2-3 minutes apvirkite, tuomet dėkite į stiklainį kartu su prieskoniais, ir suspauskite. Nepjaustytos ankštys po apvirimo į stiklainius sudedamos vertikaliai eilėmis. Kartu su šparaginėmis pupelėmis ruošiamas ir marinatas.
Į emaliuotą puodą įpilkite reikiamą kiekį vandens, įdėkite druskos ir cukraus. Virkite 10-15 minučių, perkoškite per marlę, įpilkite 80 proc. acto (15 g 1 l vandens). Pripildytus stiklainius užpilkite marinatu, užsukite steriliais dangteliais.
Įdėkite į puodą su 70 laipsnių temperatūros vandeniu. Sterilizuokite: 0,5 l stiklainius esant 100 laipsnių temperatūrai - 5 minutes, 1 l - 8 minutes, 3 l - 15 minjučių.