3 kg aguročių,
2 kg pomidorų,
česnako galvutė,
4-5 paprikos,
aitrusis pipiras,
1-2 morkos,
stiklinė cukraus,
stiklinė aliejaus,
šaukštas druskos (su kaupu),
4 šaukštai 9 proc. acto.
GAMINIMAS:
Nuplautus pomidorus, nuvalytus česnakus, morkas ir aitrųjį pipirą be sėklų sumalkite mėsmale. Sudėkite į indą storomis sienelėmis, įberkite druskos, cukraus, įpilkite aliejaus, acto ir pastatykite ant ugnies. Nulupkite aguročių odelę ir išimkite sėklas (jeigu didelės).
Paprikas ir aguročius supjaustykite kubeliais ir sudėkite į pomidorų mišinį. Virkite valandą. Karštą tyrę supilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius (galite ir sraigtinius), apverskite, šiltai apvyniokite ir leiskite atvėsti. Šios salotos tinka ir kaip užkanda, ir kaip garnyras.