Apie 700 g kiaulienos kumpio,
150 g džiovintų slyvų,
2 baltųjų ropinių svogūnų (apie 300 g),
1 šviežio pomidoro (apie 250 g),
1 indelio (250 ml) grietinėlės,
300 g makaronų Taglitelle,
50 g tarkuoto sūrio.
GAMINIMAS:
Paruoškite mėsą: nuplautą kiaulienos kumpį nusausinkite, supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais, paskrudinkite keptuvėje ar ant troškinimo puodo dugno. Jei turite natūralaus sultinio, užpilkite, jei ne, tiks ir sultinys, paruoštas iš 1 kubelio.
Palikite mėsą troškintis ant silpnos ugnies 10-15 min. Svogūnus išilgai supjaustykite šiaudeliais, apkepinkite, kol įgaus auksinę spalvą, ten pat suberkite šiaudeliais susmulkintas slyvas, dar šiek tiek pakepinkite, ir viską - tiesiai į troškinamos mėsos indą.
Makaronus išvirkite atskirai ant silpnos ugnies (virs apie 8-10 min.). Pabaigoje į kiaulienos troškinį supilkite grietinėlę. Įmeskite kubeliais supjaustytą pomidorą ir dar keletą minučių patroškinkite. Patiekdami pabarstykite tarkuotu sūriu.