500 ml vanilinio plombyro be jokių priedų,
stiklinė pieno,
šaukštelis nutarkuotų žaliosios citrinos žievelių,
žalioji citrina,
ryšulėlis šviežių mėtų arba melisų lapelių,
2 šaukštai cukraus,
50 ml baltojo romo,
keli rabarbarų stiebai (papuošti).
GAMINIMAS:
Mėtų lapelius nuskabykite nuo šakelių, susmulkinkite ir sumeskite į grūsti skirtą dubenį. Žaliąją citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite pusės citrinos žievelių, likusią pusę palikite, supjaustykite citriną plonyčiais griežinėliais ir suberkite ant mėtų. Ten pat berkite cukrų ir viską labai gerai sugrūskite, iki cukrus ištirps.
Tada ant viršaus supilkite romą ir palikite mišinį pastovėti apie 20 min. Galiausiai pertrinkite per sietelį ir supilkite į kokteilių plaktuvą. Į koktelių plaktuvą sukrėskite plombyrą, įmeskite saujelę smulkinto ledo ir viską labai gerai išplakite. Kokteilį išpilstykite į kelias stiklines taures, puoškite nuluptais rabarbarų stiebais.