2 stiklinės braškių,
250 g sviesto arba margarino,
1,5 stiklinės cukraus,
4 kiaušiniai,
1 pakelis kepimo miltelių,
400 g miltų.
GAMINIMAS:
Braškes sutrinkite trintuvu arba šakute. Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius ištrinkite su cukrumi ir sumaišykite su lydytu sviestu arba margarinu. Suberkite kepimo miltelius ir persijotus miltus. Išmaišykite. Baltymus suplakite iki putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Tada supilkite braškių tyrę ir viską gerai išmaišykite. Formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą. Kepkite 50-60 min. iš anksto įkaitintoje (200 laipsnių)orkaitėje. Ar keksas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Atvėsinkite neišėmę iš formos. Iškepusį keksą galima pabarstyti cukraus pudra ar aptepti šokoladiniu glajumi.