750 g bulvių,
200 g didelių pievagrybių,
200 ml grietinėlės,
100 g tarkuoto ementalio,
ryšelis svogūnų laiškų,
20 g sviesto,
3 obuoliai,
30 g sviesto,
2 tryniai,
riebalų skardai tepti,
malto muskato,
šviežiai maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Svogūnų laiškus nuplaukite ir sukapokite, pievagrybius suraikykite skiltelėmis. Viską truputį patroškinkite su sviestu, pabarstykite druska ir pipirais. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir suraikykite plonais griežinėliais. Obuolius nulupkite, padalinkite į keturias dalis, išskobkite sėklalizdžius, ketvirčius supjaustykite plonomis skiltelėmis.
Grietinėlę išplakite su druska, tryniais, žiupsneliu pipirų ir muskato. Pusę bulvių sudėkite į riebalais išteptą skardą. Ant bulvių krėskite grybus ir svogūnus, ant jų - obuolius, tada likusias bulves. Apliekite grietinėlės padažu.
Pabarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus dėkite gabalėliais pjaustytą sviestą. Apkepą kepkite iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių. Šį apkepą kepkite iš bulvių, kurios verdamos sukrenta.