Daržovių ir pievagrybių apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Daržovių ir pievagrybių apkepas


INGREDIENTAI:

750 g bulvių,
200 g didelių pievagrybių,
200 ml grietinėlės,
100 g tarkuoto ementalio,
ryšelis svogūnų laiškų,
20 g sviesto,
3 obuoliai,
30 g sviesto,
2 tryniai,
riebalų skardai tepti,
malto muskato,
šviežiai maltų pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Svogūnų laiškus nuplaukite ir sukapokite, pievagrybius suraikykite skiltelėmis. Viską truputį patroškinkite su sviestu, pabarstykite druska ir pipirais. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir suraikykite plonais griežinėliais. Obuolius nulupkite, padalinkite į keturias dalis, išskobkite sėklalizdžius, ketvirčius supjaustykite plonomis skiltelėmis.

Grietinėlę išplakite su druska, tryniais, žiupsneliu pipirų ir muskato. Pusę bulvių sudėkite į riebalais išteptą skardą. Ant bulvių krėskite grybus ir svogūnus, ant jų - obuolius, tada likusias bulves. Apliekite grietinėlės padažu.

Pabarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus dėkite gabalėliais pjaustytą sviestą. Apkepą kepkite iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių. Šį apkepą kepkite iš bulvių, kurios verdamos sukrenta.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668