1 kg aguročių, 2 svogūnai,
6 kiaušiniai,
250 ml grietinės,
100 g tarkuoto parmezano,
2 šaukštai aliejaus,
ryšelis mėtų,
petražolių,
krapų,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Aguročius nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Virš dubens įtaisykite kiaurasamtį, į jį berkite aguročius, pabarstykite druska ir 10 minučių palikite. Tada gabalėlius gerai nuspauskite rankomis ir dėkite ant popierinių rankšluoščių.
Mėtas nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskinkite ir stambiai suplėšykite. Svogūnus nulupkite, suraikykite pusžiedžiais ir keturias minutes pakepinkite su aliejumi. Grietinę, kiaušinius ir tarkuotą parmezaną išplakite iki vientisos masės.
Sudėkite mėtas, svogūnus, nusausintus aguročius, pabarstykite druska, pipirais ir kruopščiai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite likusiu aliejumi. Į ją krėskite paruoštą mišinį ir 35 minutes kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros.
Gatavą apkepą praaušinkite, peiliu aprėžkite palei formos kraštą ir išverskite į lėkštę. Tiekite papuoštą petražolėmis ir krapais. Didelius aguročius būtinai nulupkite, o jaunus galite pjaustyti ir su žievele.