GAMINIMAS:
Morkas nuskuskite, svogūnus nulupkite. Po vieną morką bei svogūną supjaustykite ir įdėkite. Saliero lapkotį nuplaukite ir sukapokite stambiais gabalais. Vištų subproduktus išplaukite, berkite į puodą, sudėkite salierus, nepjaustytus svogūną ir morką, įpilkite 850 ml vandens, virkite dvi valandas. Mėsą išimkite, sultinį nukoškite.
Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais, dėkite į keptuvę ir iščirškinkite. Riebalus pilkite į dubenėlį, keptuvėje palikite tik kelis šaukštus. Į juos berkite smulkintus svogūnus, morkas ir pamaišydami kepkite dvi minutes.
Pridėkite česnakus, pakepkite dar dvi minutes, tada nukaiskite. Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite ir sumaigykite šakute. Alyvuoges suraikykite, žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Subproduktus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į švarią keptuvę pilkite du šaukštus šoninės riebalų, berkite subproduktus ir kepkite, kol gražiai pagels.
Gardinkite kmynais, kaitinkite dar dvi minutes, tada pilkite 300 ml sultinio, sudėkite apkeptas daržoves, miltus, įberkite druskos. Keptuvę uždenkite ir 10 minučių troškinkite. Tada sudėkite alyvuoges, kiaušinius, žalumynus, išmaišykite ir nukaiskite. Paruoškite tešlą.
Į puodelį dėkite sviestą, įpilkite 125 ml vandens, užvirinkite ir tuoj pat nukaiskite. Suberkite nusijotus miltus, išmaišykite. Užminkykite tešlą, ją dėkite ant stalo ir uždenkite. Palikite, kad atvėstų. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Į skardą įklokite folijos lapą.
Trečdalį tešlos atskirkite, likusią iškočiokite į ploną sluoksnį ir tieskite į kepimo formą. Ant tešlos krėskite įdarą, paviršių išlyginkite. Likusią tešlą iškočiokite, ja užklokite pyrago viršų, kraštus užspauskite. Iš tešlos likučių padarykite puošinių: lapelių ir gėlyčių. Iš kieto popieriaus padarykite du vamzdelius, juos įbeskite į pyragą.
Viršų ištepkite kiaušinio plakiniu. Pyragą kepkite valandą, dar 20 minučių palaikykite formoje, tada išimkite. Tiekite karštą.