200 ml skardinė kokosų kremo,
nedidelis gabalėlis imbiero šaknies,
200 g vištų krūtinėlių,
svogūnas,
2 stiklinės vištienos sultinio,
5 didesni pievagrybiai,
po šaukštą sviesto,
žaliųjų citrinų sulčių,
citrinžolės šakelė,
šaukštelis riešutų aliejaus,
pagal skonį druskos,
pipirų,
aitriosios paprikos ir
kario,
gabalėlis šviežio kokoso.
GAMINIMAS:
Vištų krūtinėles nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, įtrinkite druska ir pipirais. Imbierą nulupkite, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte sviesto. Sumeskite vištienos gabalėlius, smulkintus pievagrybius ir kepinkite, iki suminkštės.
Paruoštą troškinį sukrėskite į puodą su sultiniu, įmeskite citrinžolės šakelę, supilkite kokosų kremą ir apie 5 min. pavirkite. Sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite visais prieskoniais, supilkite citrinų sultis, dar šiek tiek pakaitinkite ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
Sriubą dar kartą užkaitinkite, išpilstykite į dubenėlius ir puoškite šviežiomis kokoso drožlėmis.