Keli lakštai mėgstamos tešlos (bemielės, mielinės, trapios),
stiklinė cukraus,
0,5 litro riebios grietinėlės,
trečdalis šaukštelio aitriosios paprikos,
pusės apelsino žievelė,
6 kiaušinių tryniai,
2 šaukštai romo,
nedidelė aitrioji paprika (papuošti),
pagal skonį šviežiai maltų kvapiųjų pipirų,
pusės citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Puodeliu arba stiklinaite iš tešlos išspauskite apskritimus, juos užmaukite ant stiklinės ir užlankstykite kraštelius, kad išeitų apversti krepšeliai, tada iškepkite juos orkaitėje. Į puodelį supilkite 300 ml vandens, suberkite cukrų, aitriąją papriką, įmeskite apelsino žievelę ir pavirkite apie 15 min.
Pusę grietinėlės kiekio užkaitinkite kitame puode ir nukelkite nuo ugnies. Kiaušinių trynius išplakite iki vientisos masės ir po truputėlį plonyte srovele supilkite grietinėlę, romą, tada nuolat maišydami masę vėl pakaitinkite, iki sutirštės, ir atvėsinkite.
Į pravėsusią grietinėlės masę supilkite perkoštą sirupą, viską gerai išmaišykite ir tik tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą likusią grietinėlę. Ledus per naktį palaikykite šaldytuve. Į paruoštus tešlos krepšelius ledų masę krėskite ledų šaukšteliu ir puoškite smulkintomis, citrinų sultimis apšlakstytomis aitriosios paprikos skiltelėmis.