12 g servelatinės dešros,
12 g vytinto kiaulienos kumpio,
2 vnt. "Iceberg" salotų lapų,
50 g fermentinio sūrio,
1 stikl. žaliūjų alyvuogių (be kauliukų),
2 pomidorų,
4 v. š. alyvuogių aliejaus,
2 v. š. vyno acto,
1 skilt. česnako,
pipirų.
GAMINIMAS:
Sūrį, pomidorus supjaustykite kubeliais, o kumpį - juostelėmis. Sumaišykite dubenyje su servelatinės dešros griežinėliais ir pasmulkintomis alyvuogėmis. Gerai išmaišykite alyvuogių aliejų, actą ir sutrintą česnaką.
Šiuo padažu pagardinkite salotas. Leiskite joms šiek tiek pastovėti šaldytuve. Į lėkštę dėkite nesmulkintus salotų lapus, o į juos lyg į dubenėlius sudėkite daržovių bei kumpio ir dešros mišinį.