Paelija su vištiena receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Paelija su vištiena


INGREDIENTAI:

6 šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,5 šaukštelio druskos,
1 svogūno,
600 g vištienos filė,
0,25 šaukštelio šafrano,
250 g šviežių arba šaldytų žirnelių,
80 ml pomidorų padažo,
250 g vidutinio ilgio ryžių,
750 ml vištienos sultinio.


GAMINIMAS:

Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais, susmulkinkite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir keletą minučių pakepinkite svogūną. Tada sudėkite vištieną, suberkite druską. Išmaišykite ir kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 10-15 minučių.

Nenukėlę keptuvės nuo ugnies, suberkite ryžius ir gerai pamaišykite. Supilkite karštą vištienos sultinį, išmaišykite. Sukrėskite pomidorų padažą. Paragaukite - jei trūksta, įberkite dar druskos, taip pat šafrano. Užvirinkite ir leiskite paelijai pasitroškinti 5 minutes.

Tada sumažinkite ugnį ir palikite pasitroškinti dar 10-15 minučių. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, uždenkite aliuminine folija ir susukite į rankšluostį. Taip laikykite 5 minutes. Papuoškite žalumynais ir tiekite į stalą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668