Paštetas su persikais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Paštetas su persikais


INGREDIENTAI:

Apie 500 g paukštienos (kalakutienos ar vištienos) kepenėlių,
didelis svogūnas,
100 g sviesto,
šaukštelis nutarkuotų apelsino žievelių,
po šaukštą apelsinų sulčių ir
brendžio,
šaukštelis balzaminio padažo su apelsinais,
pagal skonį Provanso žolelių,
šviežių čiobrelių,
skardinė konservuotų persikų,
saujelė gražgarsčių.


GAMINIMAS:

Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves, gysleles, gerai susmulkinkite ir apkepkite gilioje keptuvėje svieste (50 g sviesto palikite svogūnams kepti). Tik kepenėlių per ilgai nekaitinkite - iš perkepusių ruoštas paštetas ne toks gardus. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite kitoje keptuvėje likusiame svieste, iki dailiai pagels.

Svogūnų masę pasūdykite, pagardinkite čiobreliais ir Provanso žolelėmis, supilkite brendį, apelsinų sultis, suberkite nutarkuotas apelsino žieveles ir pakaitinkite, kol užvirs. Nukėlus nuo ugnies, įmaišykite balzaminį padažą.

Atvėsintas kepenėles suverskite į gilų dubenį, sukrėskite svogūnų padažą ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu. Paštetą krėskite į riebalais pateptą pailgą formą ir per naktį palikite šaldytuve. Tiekiant supjaustykite griežinėliais, šalia padėkite gražgarsčių ir persikų puselių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668