Apie 500 g paukštienos (kalakutienos ar vištienos) kepenėlių,
didelis svogūnas,
100 g sviesto,
šaukštelis nutarkuotų apelsino žievelių,
po šaukštą apelsinų sulčių ir
brendžio,
šaukštelis balzaminio padažo su apelsinais,
pagal skonį Provanso žolelių,
šviežių čiobrelių,
skardinė konservuotų persikų,
saujelė gražgarsčių.
GAMINIMAS:
Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves, gysleles, gerai susmulkinkite ir apkepkite gilioje keptuvėje svieste (50 g sviesto palikite svogūnams kepti). Tik kepenėlių per ilgai nekaitinkite - iš perkepusių ruoštas paštetas ne toks gardus. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite kitoje keptuvėje likusiame svieste, iki dailiai pagels.
Svogūnų masę pasūdykite, pagardinkite čiobreliais ir Provanso žolelėmis, supilkite brendį, apelsinų sultis, suberkite nutarkuotas apelsino žieveles ir pakaitinkite, kol užvirs. Nukėlus nuo ugnies, įmaišykite balzaminį padažą.
Atvėsintas kepenėles suverskite į gilų dubenį, sukrėskite svogūnų padažą ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu. Paštetą krėskite į riebalais pateptą pailgą formą ir per naktį palikite šaldytuve. Tiekiant supjaustykite griežinėliais, šalia padėkite gražgarsčių ir persikų puselių.