2 kg lašiša.
Į d a r y t i:
400 g krevečių,
nedidelė saldžioji paprika,
7 cm imbiero šaknies gabalėlis,
2 česnakų skiltelės,
ryšelis svogūnų laiškų,
šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
50 ml grietinėlės,
2 šaukštai citrininių žuvų prieskonių,
druskos.
P a d a ž u i:
2 šaukštai medaus,
šaukštas citrinų sulčių,
2 šaukštai sojų padažo.
GAMINIMAS:
Lašišą nuskuskite, įdarykite ir nuplaukite. Įpjaukite išilgai stuburo ir žuvį padalykite pusiau. Pašalinkite stuburą, nupjaukite uodegą, pelekus, ištrinkite ašakas. Iš vienos pusės odą peiliu giliai kryžmai įpjaustykite. Paruoškite įdarą. Svogūnų laiškus supjaustykite, česnakus bei imbierą nulupkite ir susmulkinkite.
Papriką suraikykite plonais pusžiedžiais. Krevetes išvirkite, ataušinkite, nulupkite ir išilgai perpjaukite pusiau. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, svogūnus, paprikas, imbierą ir česnakus pakepinkite, kol suminkštės: 3-4 minutes. Pilkite grietinėlę, išmaišykite ir kaitinkite pamaišydami, kol sutirštės.
Tada sudėkite krevetes ir dar minutę virkite. Įdarą nukaiskite, pasūdykite. Ant kepimo popieriaus lapo dėkite keturias 30 cm ilgio virveles. Ant jų oda į apačią dėkite žuvies dalį be įpjovų. Lygiu sluoksniu sukrėskite įdarą, pabarstykite citrininiais prieskoniais, ant viršaus dėkite antrą žuvies dalį ir suriškite virvelėmis.
Skardą šaukite į orkaitę, ją įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros. Žuvį su popieriumi atsargiai perkelkite į skardą. Kepkite 30 minučių. Puodelyje įkaitinkite sojų padažą, medų ir citrinų sultis. Žuvį dėkite į serviravimo lėkštę ir apliekite padažu. Uždenkite folojos lapu ir palikite penkias minutes pastovėti. Tada tiekite.