4 gabalėliai sterkų filė po 180 g,
50 g džiūvėsėlių,
žalioji citrina,
50 g graikinių riešutų,
2 kiaušiniai,
4 šaukštai aliejaus,
100 g miltų,
maltų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Žaliąją citriną nuplaukite ir sausai nušluostykite. Nutarkuokite pusę žievelės, išspauskite sultis. Riešutus susmulkinkite, sumaišykite su džiūvėsėliais ir žievelėmis. Sterkų gabalėlius nuplaukite tekančiu vandeniu, nusausinkite ir apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis. Įtrinkite druska ir pipirais.
Kiaušinius išplakite iki vientisos masės, įberkite truputį prieskonių. Džiūvėsėlius suberkite į plokščią lėkštę. Kepsnius iš abiejų pusių apvoliokite miltuose ir penkias minutes palikite. Tada pamirkykite į kiaušinio plakinį, dėkite į džiūvėsėlius, prispauskite, kad jie geriau ir gausiau priliptų.
Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir kepkite kepsnius iš abiejų pusių po keturias minutes, kol sisidarys rusva, traški plutelė.