1 kg raudonųjų vynuogių,
700 ml sauso baltojo vyno,
300 g želė cukraus.
Vaniliniam k r e m u i:
3 kiaušinių trynių,
30-60 g cukraus miltelių,
300 ml grietinėlės,
10 g cukraus su vanile.
GAMINIMAS:
Vynuoges nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Sumaišykite vyną su želė cukrumi ir pavirinkite apie pusę minutės. Mišinį atšaldykite šaldytuve. Į formą sudėkite vynuogių puseles ir ant jų iš lėto supilkite mišinį. Palikite šaldytuve stingti. Laikykite šaltai iki patiekiant.
Vaniliniam kremui iki purumo išplakite kiaušinio trynius su cukraus milteliais. Kitame inde išplakite grietinėlę su vaniliniu cukrumi. Supilkite gautą masę į kiaušinių trynių masę ir išmaišykite. Laikykite šaltai iki patiekiant. Drebučius labai tinka skanauti su vaniliniu kremu.