500 g vištienos filė,
100 g pievagrybių,
1 šaukšto aliejaus,
1 lauro lapo,
3 kvapiųjų pipirų žirnelių,
500 ml mėsos sultinio,
100 ml grietinėlės,
druskos,
pipirų,
4 šaukštų pakepintų miltų,
100 g tarkuoto sūrio,
petražolių.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite nedideliais storesniais gabaliukais. Grybus supjaustykite skiltelėmis. Įkaitinkite aliejų ir lengvai apkepinkite mėsą, kad įgautų auksinę spalvą. Sudėkite grybus ir viską kepinkite dar kelias minutes. Įdėkite lauro lapą, kvapiuosius pipirus, supilkite sultinį.
Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 10 min. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Troškinį dar kartą užvirinkite, atsargiai įmaišykite pakepintus miltus, išmaišytus vandenyje. Maišant virkite apie 1 min. Nuimkite nuo ugnies.
Išimkite lauro lapą ir kvapiuosius pipirus. Troškinį perdėkite į kepimo indą arba 4 mažesnius indus, apibarstykite sūriu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol susidarys auksinė plutelė. Papuoškite petražolių lapeliais. Patiekite su ryžiais, prancūzišku batonu arba virtomis bulvėmis.