500 g raugintų kopūstų,
200 ml baltojo vyno,
400 ml vištienos sultinio,
3 šaukštų kubeliais pjaustyto kumpio,
1 lauro lapo,
4 kadagio uogų,
druskos,
pipirų,
8 griežinėlių (juostų) šoninės,
8 vištienos filė gabalų (po 200 g),
2 kalendros šakelių,
4 šaukštų sviesto,
po 200 g žaliųjų ir mėlynųjų vynuogių,
1 šaukšto medaus.
GAMINIMAS:
Į puodą sudėkite kopūstus, kumpį, įpilkite vyno, 75 ml sultinio, įdėkite lauro lapą, kadagio uogas. Įberkite druskos, pipirų ir uždengus troškinkite 30 min. Šoninės griežinėlius sudėkite po 2 vieną ant kito. Vištienos filė išdėliokite ant šoninės juostelių.
Apibarstykite smulkintais kalendros lapeliais, druska ir pipirais, suvyniokite į šoninę. Sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Apkepkite su 1 šaukštu sviesto. Supilkite likusį sultinį ir pašaukite į 120 laipsnių orkaitę. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir jame ištirpinkite medų.
Sudėkite vynuoges ir išmaišykite. Mėsos suktinukus dėkite į lėkštę, išimkite smeigtukus. Padažą pavirkite, kol sutirštės. Įmaišykite 2 likusius šaukštus sviesto, įberkite druskos ir pipirų. Vištieną supjaustykite, patiekite su kopūstais ir vynuogėmis. Apliekite paruoštu padažu.