4 lašišos gabalėliai,
50 g lukštentų pistacijų,
3 česnakų skiltelės,
100 g minkšto sviesto,
šaukštas citrinų sulčių,
180 ml sauso baltojo vyno,
10 bazilikų lapelių,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Skardą ištepkite sviestu, dėkite žuvų gabalėlius, užpilkite vynu, kad apsemtų, ir kepkite 10 minučių. Pistacijas, česnakus ir bazilikus susmulkinkite trintuvu. Sudėkite likusį sviestą, pilkite citrinų sultis.
Įberkite pipirų, druskos ir dar kartą viską pertrinkite. Mišinį atvėsinkite. Kepsnius ištraukite iš orkaitės, uždėkite pistacijų sviesto ir pakepkite dar 5-8 minutes. Kepsnius tiekite karštus, papuoštus bazilikų lapeliais.