8 vištų kiaušinių,
1 šaukšto želatinos,
1 stiklinės daržovių arba žuvies sultinio virto su svogūnu, morka, druska, kvapiaisiais pipirais,
6-8 putpelių kiaušinių,
100-150 g šaldytų krevečių,
4-5 šaukštų konservuotų kukurūzų,
petražolių, krapų.
GAMINIMAS:
Pasiruoškite kiaušinių lukštus. Nuplaukite kiaušinius ir atsargiai jų viršuje padarykite 1,5-2 cm dydžio skylutes, išpilkite baltymus ir trynius. Kiaušinių lukštus gerai išplaukite sodos tirpalu ir išskalaukite. Įstatykite į kiaušinių stovelius. Želatiną užmerkite nedideliame vandens kiekyje.
Išvirkite sultinį su daržovėmis. Virtą morką atidėkite. Į sultinį sudėkite krevetes, užvirinkite ir nuimkite nuo ugnies. Krevetes išgriebkite, nusausinkite. Į atskirą indą supilkite 1 stiklinę sultinio, jame maišant ištirpinkite želatiną.
Morką supjaustykite kubeliais, žvaigždutėmis. Putpelių kiaušinius išvirkite kietai, atvėsinkite ir supjaustykite. Kukurūzus nusunkite. Nuskabykite žalumynų lapelius. Į tuščiavidurių lukštų dugną dėkite žalumynų lapelius, morkas. Ant viršaus pakaitomis dėkite krevetes, kukurūzus, putpelių kiaušinius, žalumynus.
Taip užpildykite visą lukštą ir užpilkite sultiniu su želatina. Dėkite kiaušinius į šaldytuvą stingti (geriausia nakčiai). Prieš patiekiant kiaušinius atsargiai panardinkite į karštą vandenį 2-3 sek. ir nulupkite. Kiaušinius galite gaminti su kumpiu ir paprika.