2 artišokai,
citrinos sultys,
puodelis itališkosios duonos trupinių,
pusė puodelio tarkuoto parmezano,
šaukštas kapotų petražolių,
po pusę šaukštelio raudonėlių ir
šviežių bazilikų,
2 skiltelės česnako,
svogūnas,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Paimkite artišoką už kotelio ir nupjaukite maždaug 3/4 viršaus, tada nulupkite dalį išorinių lapų ir aštriu peiliu sukant artišoką ratu nupjaustykite lapus nuo jo apačios. Šaukšteliu išskobkite daržovės viduje esančius pūkus, o nuluptus artišokus, iki paruošite įdarą, laikykite vandenyje su citrina, kad nepatamsėtų.
Įdarui smulkintus svogūnus ir česnakus pakepinkite svieste, atvėsinkite, sumaišykite su žalumynais, sūriu ir duonos trupiniais. Paruoštą masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Įdarykite išskobtus artišokus, ant viršaus užberkite parmezano ir 20 minučių dėkite į garų puodą arba kepkite orkaitėje apie 35 minutes.