Pusė kepaliuko juodos duonos,
300 g varškės,
4 kiaušinių,
4 šaukštų miltų,
1 šaukšto grietinės,
200 g aliejaus,
šviežių mėtų lapelių,
po žiupsnį kmynų ir
druskos,
šiek tiek vandens.
GAMINIMAS:
Į varškę įmuškite porą kiaušinių, pridėkite smulkiai supjaustytų džiovintų ar žalių mėtų, truputį druskos ir viską gerai išmaišykite. Duonos puskepalį perpjaukite išilgai, nupjaukite plutą, iš vidaus išgramdykite minkštimą. Į susidariusią ertmę pridėkite varškės įdaro.
Taip paruoštą duoną supjaustykite piršto storumo riekelėmis, abi puses pavilgykite tešloje, paruoštoje iš 2 kiaušinių, miltų, vandens, šaukšto grietinės ir kepkite karštuose riebaluose iš abiejų pusių iki gražios rusvos spalvos. Iškepus blynus sudėkite į dubenį, pabarstykite kmynais.