30 ml alyvuogių aliejaus,
4 česnako skiltelių,
druskos ir
pipirų,
200 ml sauso baltojo vyno,
1 pomidoro (nulupto ir smulkiai supjaustyto),
2 l vandens,
600 g storalūpės kefalės,
0,5 arbat. šaukšt. maltos aitriosios paprikos,
4 riekių šviežios baltos duoonos,
petražolių.
GAMINIMAS:
Puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite nuluptas česnakų skilteles. Jas išimkite, į tą patį puodą supilkite vyną, įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite smulkintą pomidorą ir supilkite vandenį. Supjaustykite žuvį, pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į puodą ir virkite 15-20 min.
Suberkite aitriąją papriką ir virkite ant silpnos ugnies, kol žuvis visiškai išvirs. Duonos riekeles pakepinkite sausoje keptuvėje, įtrinkite keptomis česnako skiltelėmis, sudėkite į lėkštes, ant jų užpilkite sriubos. Pagardinkite kapotomis petražolėmis.