500 g dešrelių,
0,5 stikl. džiūvėsėlių,
80 ml pieno,
0,5 svogūno,
2 kiaušinių,
2 lapų šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 saujos sezamo sėklų.
GAMINIMAS:
Sumaišykite pieną ir džiūvėsėlius. Palikite pastovėti, kol pienas susigers. Nulupkite dešrelių odeles ir sudėkite jas į maisto smulkintuvą, kartu su vienu kiaušiniu, džiūvėsėliais ir svogūnu. Viską gerai sumaišykite. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.
Lakštą tešlos horizontaliai padalinkite į dvi dalis. Tešlos viduryje dėkite ketvirtadalį masės ir paskirstykite ją. Tešlos kraštus patepkite išplaktu kiaušiniu ir suformuokite dešrelės formą. Tą patį pakartokite su likusiu įdaru ir tešla. Turite gauti 4 ilgus suktinukus.
Dėkite suktinukus (sujungimu į apačią) ant kepimo popieriumi iškloto indo. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve 30 min., kol sukietės. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepi,o skardą išklokite kepimo popieriumi. Įstrižai kiekvieną suktinuką padalinkite į septynias dalis.
Aptepkite likusiu kiaušinio plakiniu ir kiekvieno gabalėlio viršų pora kartų pradurkite smailiu peiliu (kad tešla neskiltų). Apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių. Patiekite su pomidorų padažu.