300g maltos mėsos,
1/3 stiklinės ryžių,
3 kiaušinių,
3 valgomųjų šaukštų sviesto,
1/2 stiklinės miltų,
1/2 stiklinės jogurto,
1,5 l vandens,
2 svogūnų galvučių,
1 ryšulėlio petražolių žalumos,
pipirų ir
druskos.
GAMINIMAS:
Maltą mėsą sumaišykite su nedideliu kiekiu susmulkintų svogūnų, puse ryšulėlio petražolių ir 1 kiaušinio baltymu, pabarstykite pipirais, pasūdykite. Suformuokite nedidelius kukulius, juos apvoliokite miltuose. Į vandenį suberkite svogūnus, sukapotas petražoles, užvirkite, o tada sudėkite mėsos kukulius.
Pasūdykite, virkite pusę valandos. Suberkite ryžius ir virkite dar 10 minučių. Sumaišykite jpgurtą, trynius ir miltus su nedideliu kiekiu šilto vandens, supilkite į sriubą ir virkite dar kelias minutes. Virimo pabaigoje į sriubą įdėkite truputį sviesto ir pabarstykite maltais juodaisiais pipirais.