Po 350 g maltos jautienos ir kiaulienos,
3 šaukštų avižinių dribsnių,
1 didelės bulvės,
1 svogūno,
3 šaukštų miltų,
1 kiaušinio,
1 šaukšto pieno,
1/2 šaukštelio kmynų,
1/2 stiklinės aliejaus,
druskos,
pipirų,
šviežių daržovių garnyrui (pomidorų, agurkų, salotų, žalumynų)
GAMINIMAS:
Nuskustą bulvę ir nuluptą svogūną sutarkuokite smulkia tarka. Faršą sumaišykite su avižiniais dribsniais, miltais, kiaušiniu, pienu, tarkiais ir svogūnu.Pagardinkite druska, pipirais, kmynais.
Padėkite valandą į šaldytuvą. Padarykite iš paruoštos masės sklindžius ir iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kad susidarytų rausva plutelė. Patiekite su šviežiomis daržovėmis, mėgiamu padažu.