1 baklažano,
šiek tiek aliejaus kepti,
6-8 šaukštų pomidorų pastos,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
po pluoštelį svogūnų laiškų,
petražolių,
raudonėlių,
krapų.
GAMINIMAS:
Nuplautą, nusausintą baklažaną supjaustykite skridinėliais, juos trumpai apkepinkite nedideliame kiekyje įkaitinto aliejaus ant didelės ugnies - kepkite tol, kad po to šakute galėtumėte pasmeigti.
Į pomidorų padažą įmaišykite labai smulkiai supjaustytą ar net smulkintuvu sumaltą svogūną, sutraiškytą česnaką, daug kapotų žalumynų, kad gautumėte tirštą masę. Baklažanų skridinėlius pasūdykite, ant jų nestorai užtepkite pasiruoštos masės ir apibarstykite likusiais žalumynais. Užkanda tinka prie raudonojo vyno.