4 jautienos šniceliai (po 140 g),
12 skiltelių česnako,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai aliejaus,
40 g sviesto,
100 g sūrio,
šaukštas cukraus,
druskos,
pipirų pagal skonį.
Rekomenduojama su žirnių tyre:
500 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai citrinos sulčių,
druskos,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Nuvalytas česnako skilteles suberkite į sūdytą vandenį ir pavirkite minutę, nukoškite. Atšildytus žirnelius 8 min. pavirkite, nukoškite. Sutrinkite iki tyrės, pagardinkite aliejumi, citrinos sultimis, prieskoniais. Šnicelius išmuškite ir perpjaukite pusiau ar į 3 dalis, apibarstykite druska, pipirais, apvoliokite miltuose, pamirkykite išplaktame kiaušinyje.
Apvoliokite tarkuotame sūryje ir iškepkite įkaitintuose riebaluose: 2 šaukštuosw aliejaus ir 25 g sviesto. Likusiuose riebaluose apskrudinkite česnakus, juos pagardinkite cukrumi ir kepkite maišant, iki išsilydys. Šnicelius tiekite su žirnelių tyre ir karamelizuotais česnakais.