4 paprikos,
125 g ryžių,
2 svogūnai,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
250 g kapotos jautienos,
250 ml mėgstamo sultinio,
druskos,
pipirų,
kario pagal skonį.
GAMINIMAS:
Išvirtus ryžius atvėsinkite ir nusausinkite. Švarioms paprikoms nupjaukite viršūnėles ir išvalykite sėklas. Svogūną smulkiai supjaustykite. Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūnus, kol jie taps permatomi. Į keptuvę įdėkite kapotą mėsą ir maišant pakepkite. Įberkite ryžius, viską pagardinkite druska, pipirais ir kariu.
Paprikas prikimškite įdaro mase ir uždenkite nupjautomis paprikų kepurėlėmis. Sudėkite į formą, pateptą aliejumi, ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Užvirkite sultinį, smulkiai supjaustykite svogūną, pagardinkite kariu. Padažą įpilkite į formą, kurioje kepa paprikos. Kepkite 50 min.