1 stiklinė rudųjų lęšių,
1 stiklinė ryžių,
4 dideli svogūnai,
4 česnakų skiltelės,
1 stiklinė aliejaus,
50 g sviesto,
2 šaukšteliai malto cinamono,
2 šaukšteliai maltos paprikos,
2 šaukšteliai maltų kmynų,
2 šaukšteliai maltos kalendros,
3 susmulkinti tuščialaiškiai česnakai,
truputis juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Atskiruose puoduose išvirkite lęšius ir ryžius. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, česnakų skilteles sutrinkite ir kepkite apie 30 min. sviesto bei aliejaus mišinyje, kol daržovės visai suminkštės.
Įmaišykite cinamoną, papriką, kmynus, kalendrą ir pakepkite dar kelias minutes. Šią masę sumaišykite su lęšiais bei ryžiais, suberkite tuščialaiškius česnakus, pabarstykite pipirų. Užkandį valgykite šiltą.