300 g ankštinių pupelių,
200 g morkų,
1 mažo žiedinio kopūsto (maždaug 300 g),
100 g brokolių.
M a r i n a t u i:
500 ml alyvuogių aliejaus,
100 ml raudonojo vyno acto,
1 šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:
Nupjaukite ankštinių pupelių galiukus. Morkas supjaustykite 3 cm ilgio plonomis juostelėmis. Žiedinį kopūstą ir brokolį išskaidykite žiedynukais. Atskirai apvirkite visų rūšių daržoves (jos turi būti kietokos): žiedinius kopūstus, morkas ir ankštines pupeles - 4 minutes, brokolius - 2 minutes.
Palikite atvėsti ir gerai nudžiūti. Paskui daržoves dailiai sluoksniais sudėkite į stiklainius. Sumaišykite sudedamąsias marinato dalis ir supilkite į stiklainį iki viršaus. Šaukštu ar ilgu mediniu pagaliuku išstumkite oro burbuliukus, daržoves sustumkite žemyn.
Stiklainį uždarykite ir laikykite šaldytuve. Daržovių konservus galima tiekti kaip užkandį su batonu arba prie žuvų patiekalų. Alyvuogių aliejaus ir vyno acto marinatu vėliau galėsite pagardinti salotas.