500 g spagečių arba kitokių makaronų.
K u k u l a i č i a m s:
400 maišyto mėsos faršo,
nubrauktas šaukštelis druskos,
100 ml maltų džiūvėsėlių,
200 ml pieno,
kiaušinis,
pusė svogūno,
šaukštas sviesto,
žiupsnelis baltųjų arba juodųjų pipirų,
aliejaus.
P a d a ž u i:
800 g nesmulkintų savose sultyse konservuotų pomidorų,
svogūnas,
saliero stiebas,
česnako skiltelė,
ryšulėlis petražolių,
pusė šaukštelio cukraus,
žiupsnelis druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Ant maltų džiūvėsėlių supilkite pusę pieno, palikite 10 min. išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite svieste. Pasūdykite faršą, sumaišykite su piene brinkintais džiūvėsėliais, supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, gerai išminkykite faršą, įmaišykite pakepintus svogūnus, pagardinkite prieskoniais.
Suformuokite iš faršo nedidelius kukulaičius ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Paruoškite padažą. Pomidorus nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūną, griežinėliais supjaustykite saliero stiebą. Sutrinkite česnaką. Sudėkite visus produktus į puodą. Virkite ant silpnos ugnies, kol sukris pomidorai.
Baigdami virti suberkite cukrų, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite į padažą mėsos kukulaičius ir šiek tiek patroškinkite. Pabaigoje suberkite kapotas petražoles. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Dėkite į lėkštes makaronų, ant viršaus - pomidorų padaže troškintų mėsos kukulaičių, užpilkite padažo.