2 burokėliai,
3 morkos,
150 g oranžinio moliūgo,
2 svogūnai,
po 150 ml tepamojo varškės sūrelio ir
rikotos,
šaukštas sviesto,
šaukštelis rudojo cukraus,
druskos,
juodųjų pipirų,
2 šaukštai aliejaus,
pusės apelsino sulčių,
saujelė šviežių žalumynų.
GAMINIMAS:
Morkas, burokėlius ir moliūgą nulupkite, stambiai supjaustykite, tada sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, apšlakstykite aliejaus ir apelsinų padažu ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Nedideliame puodelyje išlydykite sviestą ir, iki dailiai pagels, apkepinkite svogūnus. Tada suberkite rudąjį cukrų, svogūnus šiek tiek pasūdykite, pagardinkite pipirais, įpilkite šlakelį apelsinų sulčių, puodelį uždenkite ir troškinkite svogūnus ant mažos ugnies apie 10 min.
Tada atidenkite ir palaukite, kol visas skystis nugaruos. Svogūnus, morkas, moliūgus ir burokėlius išdėliokite lėkštėse, ant viršaus krėskite su rikota sumaišyto tepamojo varškės sūrelio, dėkite po kelias krapų ir petražolių šakeles.