Burokėlių karpačas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Burokėlių karpačas


INGREDIENTAI:

5 dideli virti burokėliai,
kelios saujelės įvairių smulkių žalumynų (salotinių sultenių, gražgarsčių, pipirnių),
4 česnako skiltelės,
po 2 šaukštus alyvuogių aliejaus,
citrinų sulčių,
medaus,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šiek tiek pesto padažo.


GAMINIMAS:

Burokėlius nulupkite, supjaustykite labai plonais, kone perregimais griežinėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išdėliokite pailgame plokščiame dubenyje. Atskirame indelyje paruoškite marinatą: sumaišykite smulkintus česnakus, aliejų, citrinų sultis ir medų.

Gautu mišiniu apšlakstykite burokėlių griežinėlius ir bent dviem valandoms palikite, kad pasimarinuotų. Marinuotus burokėlių griežinėlius dailiai susukite ir išdėliokite lėkštėse. Ant viršaus dėkite po saujelę žalumynų, šalia pašlakstykite pesto padažo.

Šias salotas skanu valgyti su ožkų, fetos tipo arba fetos sūriu. Burokėlių karpačą skanu valgyti ir su apelsinų arba mandarinų skiltelėmis, taip pat su kedrinėmis pinijomis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668